Storytel start met originele ‘audio first’ series

so_headerNa groot succes in Zweden lanceerde Storytel – de abonnementsdienst voor audioboeken en e-books – gisteren ook in Nederland: Storytel Original.

Storytel Originals zijn nieuwe, originele verhalen, geschreven door gevestigde auteurs en voorgelezen door de beste voorlezers van Nederland. Alle Storytel Originals zijn geschreven in serievorm (Het Netflix-model voor boeken!) en exclusief te luisteren en te lezen via Storytel.

Vanaf 27 oktober staan de eerste twee series online: Tweede kans en Gustav III is terug.


Tweede kans, voorgelezen door Hanna Verboom

tweede_kans_iphone_blogNet als iedere dag werd ze wakker met het mantra: ‘Valerie Vermeer, gezakt voor het leven.’ Naast haar lag haar klant van die nacht: een dik, overmatig behaard zwijn. Zo snel mogelijk opstaan, de boel leegroven en wegwezen, dat is nu al een paar jaar haar modus operandi. De meeste mensen kenden haar niet als Valerie, maar als Debby. Haar klanten; en Jerry niet te vergeten, haar ‘soort van’ pooier… Als Valerie van de ene op de andere dag wakker wordt in een compleet nieuw leven, met een huis, baan, auto en vrienden, vraagt ze zich niet alleen af aan wie ze deze tweede kans te danken heeft, maar ook wat ze zal moeten doen om haar nieuwe leven te behouden.

Begin hier met luisteren en lezen!


Gustav III is terug, voorgelezen door Louis van Beek

gustav_iii_iphone_blog
“Mon dieu! Het gemaskerde bal is afgelopen. Iedere ziel is vertrokken en ik heb al het plezier gemist!” Stockholm, 2015. Nils Andersson is op zijn zachts gezegd stomverbaasd als er een verwarde man met een spierwit gezicht en een pruik op uit zijn zolderluik tevoorschijn komt. De mysterieuze figuur blijkt niemand minder te zijn dan Gustav III, de koning van Zweden die in 1792 tijdens een gemaskerd bal is vermoord. De koning is ontroostbaar als hij hoort dat het feest ter zijn ere al 223 jaar is afgelopen. Maar Gustav III blijkt bijzonder veerkrachtig van karakter. Zodra hij zijn tranen heeft gedroogd, neemt hij zijn eerste, wankele stappen in de straten van het moderne Stockholm. Hij ontdekt dat er nogal wat is veranderd terwijl hij sliep. De burgers van nu missen iedere vorm van stijl en en verfijning. Wel is Gustav erg te spreken over de moderne gewoonte jezelf veelvuldig vast te leggen door middel van een ‘selfie’. Het is niet makkelijk voor een koning uit de 18e eeuw om zich staande te houden in de moderne tijd. Vooral als je de macht waaraan je zo gewend was moet missen. Maar met wat hulp van Nils bedenkt Gustav III een plan: hij wordt premier van Zweden!

Begin hier met lezen en luisteren!


Storytel start met originele ‘audio first’ series

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s