Waarom ‘Ik geef je de zon’ je nieuwe favoriete audioboek is

ikgeefjedezonheader
Ik geef je de zon van Jandy Nelson is een van de eerste nieuwe audioboeken van 2016 en meteen een serieuze kandidaat om jouw nieuwe favoriete audioboek te worden! In deze blogpost legt uitgever van Ik geef je de zon, Myrthe Spiteri uit waarom jij naar dit boek moet luisteren.

Over dit audioboek
Een magistraal verhaal over Jude en haar tweelingbroer Noah. De twee zijn onafscheidelijk totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Myrthe Spiteri over Ik geef je de zon:

Beste lezer,

Het is ongeveer een anderhalf jaar geleden dat ik I’ll give you the sun van Jandy Nelson voor het eerst las. Ik moest de keuze maken: wil ik dit uitgeven? Past dit op onze lijst bij Blossom Books? Wil ik een auteur uitgeven die al eerder in Nederland is uitgegeven, maar toen geen succes is geworden?
Voor mij was dit eigenlijk niet eens een dilemma: als er één boek is geweest waar ik vanaf het eerste moment verliefd op werd, was het dit prachtige boek. Moet ik dit uitgeven? JA! Past dit op onze lijst? JA! Moet Nederland (opnieuw) kennismaken met Jandy Nelson? JA! Het kon me niet zoveel schelen hoe, maar ik moest en zou ervoor zorgen dat Ik geef je de zon in Nederland gelezen zou worden en dat Jandy Nelson een nieuwe lievelingsauteur zou worden van vele bookjunkies.

Nog steeds krijg ik elke keer als ik aan het boek terugdenk vlinders in mijn buik. Ik ga ervan glimlachen en word bevangen door een ongekend enthousiasme. Voor mij is Ik geef je de zon een boek waar ik daadwerkelijk verliefd op ben geworden. En een boek dat ik nooit meer ga vergeten, of ik het nu wil of niet.
Het is voor mij een boek dat ik tijdens het lezen amper kon wegleggen. Het slokte me zo op dat ik aan niets anders kon denken, ook als mijn aandacht eigenlijk ergens anders werd verwacht. Het was een boek dat ik meteen miste nadat ik de laatste pagina had dichtgeslagen. Een boek dat me in de dagen erna bleef achtervolgen en ervoor zorgde dat ik eventjes niets anders wilde lezen, omdat ik het prachtige proza van Jandy Nelson als nasmeulende kooltjes zolang mogelijk warm wilde houden.
De stem van Jandy Nelson is prachtig en uniek. Zonder moeite behandelt ze grootse thema’s zoals het leven en de dood, liefde, homoseksualiteit, lotsbestemming, scheiding en familie. Haar zinnen zijn zorgvuldig en prachtig geformuleerd, waar haar achtergrond in de poëzie in weergalmt. Ze behandelt de thema’s met humor en het boek wordt nergens te zwaar. Moeiteloos neemt ze je mee van de ene emotie naar de andere waardoor je je compleet willoos overgeeft aan een achtbaan van emoties.

Jandy is een auteur met een enorme belofte, eentje waar ik onvoorwaardelijk in geloof. Ik geef je de zon is voor Blossom Books het eerste boek wat we van haar uitgeven maar als het aan ons ligt, gaat deze samenwerking nog vele jaren door. Dat we haar debuut De hemel begint bij je voeten opnieuw hebben kunnen uitbrengen, was een extra cadeautje. Ik vind het een enorme eer dat ik haar aan het fonds heb kunnen toevoegen en ik kijk ontzettend uit naar wat de toekomst gaat brengen (in 2017 wordt haar derde boek verwacht, schrijf dat alvast in je agenda).

Ik kan nu alleen maar hopen dat jullie dit boek met net zoveel plezier zal luisteren als ik het las, en dat u er daarna net zo verliefd op bent als ik.

Ontzettend veel luisterplezier toegewenst.
Myrthe_Spiteri+foto+breed2
Junior-uitgever Blossom Books

Overgehaald? Begin direct met luisteren!

Omdat Myrthe en wij zo’n fan van Ik geef je de zon zijn geven we twee prijzenpakketten weg met daarin:

  • een giftcard voor drie maanden gratis Storytel,
  • een UrbanEars headset,
  • een etui met een Ik geef je de zon-quote erop.

Wat je moet doen om dit te winnen? Mail naar Michiel@storytel.nl waarom jij naar Ik geef je de zon gaat luisteren en je maakt kans!

Ikgeefjedezon_winactie

Waarom ‘Ik geef je de zon’ je nieuwe favoriete audioboek is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s