Raar maar waar, het is Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek

Van 7 oktober t/m 18 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is natuur, wetenschap en techniek onder het motto: Raar maar waar. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de leukste ‘raar maar waar’-boeken om je weer kind te laten voelen of samen met je kinderen naar te luisteren.

We hebben ‘raar maar waar’ (misschien iets te) breed geïnterpreteerd en een uiteenlopende lijst gemaakt, maar sommige audioboeken passen perfect binnen het thema. Bijvoorbeeld Het raadsel van alles wat leeft… en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten, dat de evolutie kraakhelder in kaart brengt en voor jong en oud het leven opheldert. Drinken vissen water? is ook al zo’n typisch ‘raar maar waar’-boek. Je krijgt antwoord op alle vragen die je ooit wel had willen stellen, alleen wist je niet aan wie.

Het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! van Simon van der Geest staat ook op de lijst. In Per ongelukt! bedenkt Ro een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan om z’n moeder uit de gevangenis te halen die daar ten onrechte zit. Bekijk de lijst hieronder of op Storytel.nl.

Ga voor meer informatie over activiteiten in de Kinderboekenweek naar www.kinderboekenweek.nl.


Bekijk hier de ‘Raar maar waar’-videoclip van Kinderen voor Kinderen.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s