Zes series voor voor thrill seekers

Wat is er nog beter dan een lekker spannend audioboek? Juist: een hele serie spannende audioboeken. Hier volgen zes luistertips voor spanningjunkies. Let op: werkt verslavend!

Frieda KleinFrieda Klein
Hét koningspaar van de psychologische thriller is natuurlijk het auteursduo Nicci French. In hun laatste serie draait het om psycho-analytica Frieda Klein. Vanuit haar expertise helpt ze de politie bij verschillende moordonderzoeken. Gaandeweg blijkt dat Frieda niet alleen de donkere kanten van anderen weet te onderzoeken, maar dat ze zelf ook haar duistere kanten heeft. Tot nu toe zijn er vijf delen in deze intelligente en razendspannende serie verschenen.

het lied van ijs en vuur
Het lied van ijs en vuur
Mag het van jou wel iets minder realistisch? Het lied van ijs en vuur is het grootse Fantasy epos van George R. R. Martin, dat al jaren vele duizenden fans kende, maar dat de hele wereld veroverde door de zeer succesvolle HBO serie Game of Thrones. Meer dan 200 uur aan spanning, avontuur, oorlog, manupilatie, machtspelletjes… Jan Donkers heeft het allemaal voorgelezen. Een absolute must-listen, ook (misschien zelfs juist!) als je de tv-serie al hebt gezien.

De waal en baantjerDe Waal & Baantjer
Zoek jij de spanning liever wat dichter bij huis? Luister dan naar de Mokumse avonturen van inspecteur Peter van Opperdoes en zijn partner Jacob. Van Opperdoes nadert zijn pensioenleeftijd en is daarom overgeplaatst naar het rustigere bureau Raamport. Alleen blijkt dat ‘rustiger’ nogal relatief. De tiendelige serie De Waal & Baantjer  is puur Hollandse spanning, bedekt met een dikke laag Amsterdamse gezelligheid!

lois elzinga
Lois Elzinga
Nog meer spanning van eigen bodem. De thrillers rond de jonge rechercheur Moordzaken Lois Elzinga zijn stand-alone verhalen. Lois leidt op het eerste gezicht een overzichtelijk leven: ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan. Maar naarmate de serie vordert kom je stukje bij beetje steeds meer te weten over Lois. Tot nu toe zijn er drie delen verschenen. Wij hopen op meer!

Harry hole
Harry Hole
Harry Hole voldoet in veel opzichten aan het cliché van een moord-rechercheur: alcoholist, gescheiden en meer waarde hechtend aan zijn gut-feeling dan aan dat wat de regels voorschrijven. Maar door de meesterlijke fantasie en schrijfkwaliteiten van Jo Nesbø zijn de verhalen rond de “Dirty Harry van het hoge noorden” alles behalve voorspelbaar. Tel daar het eersteklas voorleeswerk van Casper Gimbrère bij op en je hoeft je voorlopig niet meer te vervelen.

De grijze jager
De grijze jager
In deze internationale successerie van John Flanagan draait het om de 15-jarige Will. Als hij wordt uitverkozen om Grijze Jager te worden zet dat zijn wereld op zijn kop. Niet meer het saaie weeshuis waar hij is opgegroeid. Will beleeft hij het ene avontuur na het andere, samen met zijn leermeester Halt en Gilan. De grijze jager is niet alleen geschikt voor kinderen vanaf zo’n 10 jaar, maar ook uiterst spannend voor oudere luisteraars.

 

Zes series voor voor thrill seekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s